Megosztás:

Advent Bécsben

2010. december 16.

Karácsonyi fényekben úszó vásári forgatag, sült gesztenye illat, forralt bor, mézes kalács…. Az adventi időszak meghitt hangulatát keressük a határ menti területeken való körutazásunk végén. Bár nem egykori magyar területre, de a magyar turisták által is közkedvelt karácsonyi célpontra, a bécsi adventi vásárra érkeztünk…

Bécsben több helyszínen is találunk karácsonyi vásárt.  Az első, legnagyobb, és leghíresebb közülük a Rathaus (Városháza) előtti Christkindlmarkt, mely a 18. század óta várja a karácsonyi bevásárlásra készülőket. (A vásár sokszor hangoztatott 700 éves története inkább legendának tekinthető). A 20. század elején a Freyung, 1924-től 28-ig a Stephansdom előtti tér, majd a Neubaugürte, az Am Hof, 1949-től 1957-ig a Neubaugürtel adott helyet neki. Jelenlegi helyén, a Rathausplatzon, a bécsi városháza előtt, 1975 óta működik. Bécs karácsonyi piaca november 15. és december 24. között ad lehetőséget a karácsonyi bevásárlásra.

A hatalmas vásárnak hamisíthatatlan karácsonyi hangulata van: a látogatók úgy érzik magukat, mintha nagyszerűen megkomponált és kivilágított díszletek között sétálva egy karácsonyi színdarab szereplői lennének. Adventi zenék csendülnek fel, csodálatosan feldíszített fenyőfák, és hamisíthatatlan karácsonyi illatok járulnak hozzá a hangulathoz. Az átfázott vásárlók, és nézelődők forralt borral, és egyéb forró italokkal melegíthetik fel magukat. A Christkindlmarkton minden karácsonyi ajándék megkapható: játékok, édességek, karácsonyi díszek, ruhák, ételek, parfümök, bőr- és sportfelszerelések, művészeti alkotások, és minden egyéb.

Ha az ajándékozásban is a hagyományos kézimunkák szerelmesei vagyunk, akkor érdemes ellátogatni a „második” bécsi karácsonyi vásárra, a Freyungnál található Altwiener Christkindlmarkt-ra. Itt kizárólag kézimunkákat lehet vásárolni - karácsonyfadíszeket, ékszereket, ruhákat, kosarakat, üvegárut. Az immár 23. alkalommal megrendezésre kerülő Altwiener Christkindlmarkt-on bábjáték, és népzene járul hozzá a karácsonyi hangulathoz.

Méretében sokkal kisebb, de ugyancsak hangulatos karácsonyi vásár a Schönbrunn-nál található Kultur- und Weihnachtsmarkt.  Itt 60 standon osztrák kézimunkákat, és egyéb, természetes anyagból készült autentikus művészeti alkotásokat, játékokat, karácsonyfadíszeket kínálnak. A schönbrunni vásár hangulatához a karácsonyi sütemények, édességek, és a puncs friss illata, valamint kórus által énekelt karácsonyi dalok melódiája járul hozzá. Természetesen a vásár mellett a kastély meglátogatása is további élményt nyújthat számunkra.

Vissza
Kapcsolódó anyagok
  • Burgenlandi magyar várak
  • A gyógyító só
  • Felvidéki kincses városok nyomában
  • Várak mögött megbúvó mézeskalácsfalu
  • Adventi behajtási korlátozás Bécsben
  • Karácsony napja, karácsony fényei
  • Advent szimbolikája
  •  

    Aktuális híreink

    Ismét MagyarBrands díjasak lettünk

    2024. október 9.

    Újabb elismerés a K&V számára: immár 9. alkalommal nyertük el a MagyarBrands Kiváló Üzleti Márka címet!

    Bővebben

    Teszteljük a Volvo AERO-t

    2024. október 4.

    Úgy tűnik, az idei ősz a tesztelés évszaka a K&V flottánál... Már egy hónapja nyúzzuk a Volvo AERO nyergesvontatót, és eddig nagyon elégedettek vagyunk az üzemanyag-hatékonyságával. Izgatottan figyeljük a további eredményeket, hogy biztosak legyünk: jó választás lehet a jövőben, a fenntarthatóbb jövőért.

    Bővebben

    A Mátrai Szüreti Fesztiválon pörögtünk

    2024. szeptember 25.

    Meleg szívvel gondolunk vissza a csodás múlt hétvégére, amikor a Mátrai Szüreti Fesztiválra nyerges vontatónkkal kitelepülve rengeteg fantasztikus emberrel találkozhattunk.

    Bővebben

    Ismét segítettünk

    2024. szeptember 20.

    A K&V idén is aktívan segítette a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány munkáját: múlt szombaton autóbuszunkkal gondoskodtunk róla, hogy a gyermekek Budapestről Pécsre, majd vissza utazhassanak, és részt vehessenek egy különleges programon.

    Bővebben

    Dunai árvíznél segítettünk

    2024. szeptember 18.

    A Halápi Ranch gyors segítségért kiáltott: a közelgő áradás veszélyezteti lovaikat és takarmányukat, mi pedig azonnal léptünk. 

    Bővebben

    Rangos elismerést kapott a K&V a Forbes Gálán

    2024. szeptember 14.

    Büszkén jelentjük, hogy a K&V Logistic Solutions idén elnyerte a K&H Családi Vállalatok Kiválósági Díját a Sikeres Generációváltás kategóriában. 

    Bővebben