Megosztás:

Energiahatékonyság cégünknél

2023. november 15.

A K&V hosszú ideje elkötelezetten igyekszik csökkenteni karbonlábnyomát, hogy kevésbé terheljük a környezetünket. Fontosnak tartjuk, hogy gyermekeink, unokáink egy élhetőbb világban nőjenek fel, és segítsünk munkatársainknak az energiaválság idején is spórolni, anélkül hogy otthonuk kellemetlenül hideg vagy túl meleg lenne.

 

Az Energiaklub Szakpolitikai Intézet készített számunkra egy útmutatót, ami segít nekünk az energiafogyasztás és a rezsiszámla csökkentésében. Otthon vagy munkahelyünkön ingyenesen és könnyen alkalmazható módszerekkel is mérsékelhetjük az energiaszükségletünket. Például télen a rövid ideig tartó, de kitárt ablakokkal és kereszthuzattal nagy légcserét biztosító szellőztetés javasolt. Így a lakás sem hűl ki, és az utcát sem fűtjük.

Fontos, hogy ne takarjuk el a fűtőtesteket bútorokkal vagy függönyökkel, viszont hővisszaverő fóliát érdemes alkalmazni a fűtőtestek mögötti falon. A kazánok és konvektorok rendszeres karbantartása, vízkőtelenítése bár kiadásokkal jár, de a rezsiszámlában jól láthatóan megtérül. Érdemes alacsony fogyasztású LED izzókra váltani, a nyári hónapokban pedig klíma helyett ventilátort használni.

Nagyobb beruházások, például hőszigetelés, ablakcserék és fűtésrendszer korszerűsítése a legnagyobb energiamegtakarítást hozza, de ezek megtervezéséhez, kivitelezéséhez érdemes szakember segítségét kérni. Az energiaválság és az energiaszegénység problémája aktuális, és az útmutató ezen is segít. Az energiaszegénységben élők gyakran rossz energiahatékonyságú lakásokban élnek, ami nagy részét jövedelmüknek felemészti, így nincs forrásuk energetikai beruházásokra. Rossz hatékonyságú lakások esetén még több pénzt kell költeni a fűtésre.

Az energiatakarékosság nemcsak pénzt takarít meg, hanem hozzájárul a környezetvédelemhez is, mivel csökkenti a széndioxid-kibocsátást, segítve ezzel a klímaváltozás elleni küzdelmet a következő generációk számára.

Vissza
Kapcsolódó anyagok
  • Elektromos Volvo járművet teszteltünk
  •  

    Aktuális híreink

    Ismét MagyarBrands díjasak lettünk

    2024. október 9.

    Újabb elismerés a K&V számára: immár 9. alkalommal nyertük el a MagyarBrands Kiváló Üzleti Márka címet!

    Bővebben

    Teszteljük a Volvo AERO-t

    2024. október 4.

    Úgy tűnik, az idei ősz a tesztelés évszaka a K&V flottánál... Már egy hónapja nyúzzuk a Volvo AERO nyergesvontatót, és eddig nagyon elégedettek vagyunk az üzemanyag-hatékonyságával. Izgatottan figyeljük a további eredményeket, hogy biztosak legyünk: jó választás lehet a jövőben, a fenntarthatóbb jövőért.

    Bővebben

    A Mátrai Szüreti Fesztiválon pörögtünk

    2024. szeptember 25.

    Meleg szívvel gondolunk vissza a csodás múlt hétvégére, amikor a Mátrai Szüreti Fesztiválra nyerges vontatónkkal kitelepülve rengeteg fantasztikus emberrel találkozhattunk.

    Bővebben

    Ismét segítettünk

    2024. szeptember 20.

    A K&V idén is aktívan segítette a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány munkáját: múlt szombaton autóbuszunkkal gondoskodtunk róla, hogy a gyermekek Budapestről Pécsre, majd vissza utazhassanak, és részt vehessenek egy különleges programon.

    Bővebben

    Dunai árvíznél segítettünk

    2024. szeptember 18.

    A Halápi Ranch gyors segítségért kiáltott: a közelgő áradás veszélyezteti lovaikat és takarmányukat, mi pedig azonnal léptünk. 

    Bővebben

    Rangos elismerést kapott a K&V a Forbes Gálán

    2024. szeptember 14.

    Büszkén jelentjük, hogy a K&V Logistic Solutions idén elnyerte a K&H Családi Vállalatok Kiválósági Díját a Sikeres Generációváltás kategóriában. 

    Bővebben