Megosztás:

Újabb egyeztetés a gyermekszállítás szabályozásáról

2017. június 24.

Az EMMI-ben folytatódtak a közúti gyermekszállítás szabályairól szóló egyeztetések. Az MKFE részéről Pencz Zoltán személyszállítási társelnök és Molnár Zoltán, a személyszállítási tanács titkára vett részt a megbeszélésen, ahol két irányt határoztak meg a felek a következő időszakra.

Az EMMI Felsőoktatási Államtitkárságának Intézményirányítási és Finanszírozási Főosztályának vezetője irányításával idén februárban megalakult munkacsopot a közoktatási intézmények autóbuszos kirándulásainak feltételrendszerének kidolgozásának újabb pontjához érkezett.

Lacsny Márton a mai találkozón ismertette az eddig tett lépéseket, majd bejelentette, hogy a következő időszakra két feladatot határoztak meg a munkacsoportnak.

Elsőként, az azonnali beavatkozás érdekében egy olyan javaslatcsomagot kívánnak összeállítani, amely az intézmények (megbízók, szülők és hallgatók) számára ad útmutatást a szolgáltatók kiválasztásakor, az utazások lebonyolításakor. Ennek a dokumentumnak az összeállításához Lacsny Márton az érdekképviseletektől vár szakmai anyagokat, amelyet az MKFE a személyszállítási tanács, illetve más érdekvédelmi szervezetek ajánlásait is figyelembe véve összeállít, és eljuttat az EMMI-hez.

Lacsny Márton a megbeszélésen bejelentette, a távlati terv az, hogy elkészüljön egy előterjesztés a közúti gyermekszállítás biztonságának fokozása érdekében, és azt a későbbiek során a Kormány elé terjesztik. Az MKFE ehhez a munkához is felajánlotta szakmai támogatását.

Forrás: mkfe.hu

Vissza

 

Aktuális híreink

Ismét MagyarBrands díjasak lettünk

2024. október 9.

Újabb elismerés a K&V számára: immár 9. alkalommal nyertük el a MagyarBrands Kiváló Üzleti Márka címet!

Bővebben

Teszteljük a Volvo AERO-t

2024. október 4.

Úgy tűnik, az idei ősz a tesztelés évszaka a K&V flottánál... Már egy hónapja nyúzzuk a Volvo AERO nyergesvontatót, és eddig nagyon elégedettek vagyunk az üzemanyag-hatékonyságával. Izgatottan figyeljük a további eredményeket, hogy biztosak legyünk: jó választás lehet a jövőben, a fenntarthatóbb jövőért.

Bővebben

A Mátrai Szüreti Fesztiválon pörögtünk

2024. szeptember 25.

Meleg szívvel gondolunk vissza a csodás múlt hétvégére, amikor a Mátrai Szüreti Fesztiválra nyerges vontatónkkal kitelepülve rengeteg fantasztikus emberrel találkozhattunk.

Bővebben

Ismét segítettünk

2024. szeptember 20.

A K&V idén is aktívan segítette a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány munkáját: múlt szombaton autóbuszunkkal gondoskodtunk róla, hogy a gyermekek Budapestről Pécsre, majd vissza utazhassanak, és részt vehessenek egy különleges programon.

Bővebben

Dunai árvíznél segítettünk

2024. szeptember 18.

A Halápi Ranch gyors segítségért kiáltott: a közelgő áradás veszélyezteti lovaikat és takarmányukat, mi pedig azonnal léptünk. 

Bővebben

Rangos elismerést kapott a K&V a Forbes Gálán

2024. szeptember 14.

Büszkén jelentjük, hogy a K&V Logistic Solutions idén elnyerte a K&H Családi Vállalatok Kiválósági Díját a Sikeres Generációváltás kategóriában. 

Bővebben