Megosztás:

Hazaérkezett "Vitéz"

2015. július 28.

Cégünk hazaszállította Rakonczay Gábor "Vitéz" nevű hajóját Portóból.

Rakonczay Gábor, Guinness díjas óceáni evezős és vitorlázó, 30 ezer km lehajózott óceáni tapasztalattal és három óceánátkeléssel a háta mögött, a híres óceáni vitorlázótól – Fa Nándortól – kölcsönkapott, általa tervezett és épített, Vitéz névre keresztelt, egyszemélyes óceáni kenuval elindult, hogy átevezzen az Atlanti-óceánon. Egy csaknem végzetes borulás következtében azonban elázott és tönkrement a felszerelése, így a hetvenhét napos út több mint felét a külvilágtól teljesen elszigetelve, az életben maradásért küzdve kellett megtennie. Rakonczay Gábor 2012-ben elnyerte a Guinness Word Records címet a világ első, Transzatlanti kenuzásáért.

Az útvonal:
Első szakasz: 1200 km / 16 nap. Lagos (Portugália, Európa) és Las Palmas (Gran Canaria, Kanári sziget) (menet átlag: 75 km/nap) (+1 nap, a  Gran Canaria sziget melletti menet: Las Palmas – Kőgát – Pasito Blanco)
Második, – óceánátkelés szakasz: 5200 km / 60 nap. Pasito Blanco (Gran Canaria, Kanári sziget) és English Harbour (Antigua sziget) (menet átlag: 86,66 km/nap)

Időpontok:
Első szakasz: Lagos (Portugália) 2011. December 20. – Las Palmas (Gran Canaria, Kanári sziget) 2012. Január 6.
Második, -óceánátkelés szakasz: Pasito Blanco (Gran Canaria, Kanári sziget) 2012. Január 25. – English Harbour (Antigua sziget)  2012. Március 25.
Borulás: 2012. Február 6. 11 óra.
Kapcsolat nélküli idő: 2012. Február 6-tól, a borulás időpontjától Március 25-ig, a kikötésig. Összesen 44 nap.
Kikötés: English Harbour (Antigua sziget)  2012. Március 25.

Forrás: www.rakonczay.com

Vissza

 

Aktuális híreink

Ismét MagyarBrands díjasak lettünk

2024. október 9.

Újabb elismerés a K&V számára: immár 9. alkalommal nyertük el a MagyarBrands Kiváló Üzleti Márka címet!

Bővebben

Teszteljük a Volvo AERO-t

2024. október 4.

Úgy tűnik, az idei ősz a tesztelés évszaka a K&V flottánál... Már egy hónapja nyúzzuk a Volvo AERO nyergesvontatót, és eddig nagyon elégedettek vagyunk az üzemanyag-hatékonyságával. Izgatottan figyeljük a további eredményeket, hogy biztosak legyünk: jó választás lehet a jövőben, a fenntarthatóbb jövőért.

Bővebben

A Mátrai Szüreti Fesztiválon pörögtünk

2024. szeptember 25.

Meleg szívvel gondolunk vissza a csodás múlt hétvégére, amikor a Mátrai Szüreti Fesztiválra nyerges vontatónkkal kitelepülve rengeteg fantasztikus emberrel találkozhattunk.

Bővebben

Ismét segítettünk

2024. szeptember 20.

A K&V idén is aktívan segítette a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány munkáját: múlt szombaton autóbuszunkkal gondoskodtunk róla, hogy a gyermekek Budapestről Pécsre, majd vissza utazhassanak, és részt vehessenek egy különleges programon.

Bővebben

Dunai árvíznél segítettünk

2024. szeptember 18.

A Halápi Ranch gyors segítségért kiáltott: a közelgő áradás veszélyezteti lovaikat és takarmányukat, mi pedig azonnal léptünk. 

Bővebben

Rangos elismerést kapott a K&V a Forbes Gálán

2024. szeptember 14.

Büszkén jelentjük, hogy a K&V Logistic Solutions idén elnyerte a K&H Családi Vállalatok Kiválósági Díját a Sikeres Generációváltás kategóriában. 

Bővebben