Megosztás:

Szaporodnak a környezetvédelmi zónák Európában

2012. június 22.

Egyre több város vezetésénél talál nyitott fülekre az ott élők egészsgének védelme, a város élhetőbbé tétele. De a környezetvédelmi előírások betartása is olyan kézenfekvő megoldásokra készteti őket, mint a járművek kitiltása vagy korlátozása a városok egyes területeiről. Egyre inkább elszaporodóban vannak így Európában a környezetvédelmi zónák, ahová teherautóval egyáltalán nem vagy csak bizonyos feltételekkel lehet behajtani.

A növekvő forgalom mellett persze az EU-s szabályozás szén-dioxid és finompor határértékeinek betartása több mint szükséges, elsősorban az ott élők egészsége, de akár a régebbi épületek állagmegóvása érdekében. Két új német város csatlakozott a szóban forgó települések sorához, Mainz és Wiesbaden. Kettejük közül az előbbi az, mely igen szigorúan vette a szabályozást, nemcsak az óvárosi részből tiltja ki 2013 februárjától a zöld környezetvédelmi plakett nélkül közlekedőket, hanem lényegében az egész városból. A határ a mainzi elkerülő, ezen belül csak a legtisztább üzemű járművek közlekedhetnek.

A városvezetés tisztában van egy ilyen lépés hatásaival, értelemszerűen előre felmérték a lehetséges problémákat. Statisztikájuk szerint a Mainz-ban forgalomba helyezett gépjárművek körülbelül 10%-át érinti a korlátozás, csak ennyien járnak sárga vagy piros matricás autóval, teherautóval. Egyes esetekben azonban természetesen külön engedéllyel be lehet menni az érintett részekre, ha elkerülhetetlen vagy életbe vágó esetről van szó, a város közlekedési hatósága hajlandó kivételt tenni.

Vissza

 

Aktuális híreink

Ismét MagyarBrands díjasak lettünk

2024. október 9.

Újabb elismerés a K&V számára: immár 9. alkalommal nyertük el a MagyarBrands Kiváló Üzleti Márka címet!

Bővebben

Teszteljük a Volvo AERO-t

2024. október 4.

Úgy tűnik, az idei ősz a tesztelés évszaka a K&V flottánál... Már egy hónapja nyúzzuk a Volvo AERO nyergesvontatót, és eddig nagyon elégedettek vagyunk az üzemanyag-hatékonyságával. Izgatottan figyeljük a további eredményeket, hogy biztosak legyünk: jó választás lehet a jövőben, a fenntarthatóbb jövőért.

Bővebben

A Mátrai Szüreti Fesztiválon pörögtünk

2024. szeptember 25.

Meleg szívvel gondolunk vissza a csodás múlt hétvégére, amikor a Mátrai Szüreti Fesztiválra nyerges vontatónkkal kitelepülve rengeteg fantasztikus emberrel találkozhattunk.

Bővebben

Ismét segítettünk

2024. szeptember 20.

A K&V idén is aktívan segítette a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány munkáját: múlt szombaton autóbuszunkkal gondoskodtunk róla, hogy a gyermekek Budapestről Pécsre, majd vissza utazhassanak, és részt vehessenek egy különleges programon.

Bővebben

Dunai árvíznél segítettünk

2024. szeptember 18.

A Halápi Ranch gyors segítségért kiáltott: a közelgő áradás veszélyezteti lovaikat és takarmányukat, mi pedig azonnal léptünk. 

Bővebben

Rangos elismerést kapott a K&V a Forbes Gálán

2024. szeptember 14.

Büszkén jelentjük, hogy a K&V Logistic Solutions idén elnyerte a K&H Családi Vállalatok Kiválósági Díját a Sikeres Generációváltás kategóriában. 

Bővebben