Megosztás:

A hollandok a DAF XF105-öt választották az év teherautójának

2012. június 22.

Az 2012-es év teherautójának választotta a DAF XF105-öt a holland Truckstar magazin. Minden szentnek maga felé hajlik a keze, tartja a mondás, csakhogy a magazinnál rendhagyó módon versenyeztették a kijelölt modelleket.

sarga_daf.jpgHét gyártó csúcsmodelljét hasonlították össze, teljesen független, de szakmabeli bírák által. A zsűri pedig az olvasók közül került ki, több száz  pályázat közül választott a szerkesztőség 21 hivatásos teherautó-sofőrt.
Ők három napon keresztül nyűtték a vontatókat hegyen-völgyön, kifejezetten a vezetési karakterisztikára és a fülke kényelmére figyelve. A tesztben csak csúcsmodellek kerültek az elérhető legnagyobb fülkével. Az elbírálók véleménye szerint a DAF hozta a legjobb teljesítményt, mivel semmilyen területen nincs gyengesége, ráadásul jól megy, jó a hangja és jó vezetni. A kabinban pedig nagy a hely, rengeteg a rakodórekesz és ebben a nyergesvontatóban volt a legkényelmesebb az ágy.

Az XF győzelméhez – azon kívül, hogy holland gyártmány – hozzájárultak az apró figyelmes ötletek is, mint például a Night Lock, mely igazán a sofőr barátjává teheti a típust.

Fotó: DAF

Forrás: kamionhirek.hu

Vissza

 

Aktuális híreink

Ismét MagyarBrands díjasak lettünk

2024. október 9.

Újabb elismerés a K&V számára: immár 9. alkalommal nyertük el a MagyarBrands Kiváló Üzleti Márka címet!

Bővebben

Teszteljük a Volvo AERO-t

2024. október 4.

Úgy tűnik, az idei ősz a tesztelés évszaka a K&V flottánál... Már egy hónapja nyúzzuk a Volvo AERO nyergesvontatót, és eddig nagyon elégedettek vagyunk az üzemanyag-hatékonyságával. Izgatottan figyeljük a további eredményeket, hogy biztosak legyünk: jó választás lehet a jövőben, a fenntarthatóbb jövőért.

Bővebben

A Mátrai Szüreti Fesztiválon pörögtünk

2024. szeptember 25.

Meleg szívvel gondolunk vissza a csodás múlt hétvégére, amikor a Mátrai Szüreti Fesztiválra nyerges vontatónkkal kitelepülve rengeteg fantasztikus emberrel találkozhattunk.

Bővebben

Ismét segítettünk

2024. szeptember 20.

A K&V idén is aktívan segítette a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány munkáját: múlt szombaton autóbuszunkkal gondoskodtunk róla, hogy a gyermekek Budapestről Pécsre, majd vissza utazhassanak, és részt vehessenek egy különleges programon.

Bővebben

Dunai árvíznél segítettünk

2024. szeptember 18.

A Halápi Ranch gyors segítségért kiáltott: a közelgő áradás veszélyezteti lovaikat és takarmányukat, mi pedig azonnal léptünk. 

Bővebben

Rangos elismerést kapott a K&V a Forbes Gálán

2024. szeptember 14.

Büszkén jelentjük, hogy a K&V Logistic Solutions idén elnyerte a K&H Családi Vállalatok Kiválósági Díját a Sikeres Generációváltás kategóriában. 

Bővebben