Megosztás:

Emelkednek a horvát autópályadíjak

2012. május 29.

Június 1-jétől 15%-kal emelkednek a horvát autópályadíjak. Ez személyenként alig néhány száz forint többletköltséggel jár majd a magyar turistáknak - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője az MTI-vel.

Marin Skenderovic elmondta: a horvát gazdaság helyzete miatt szükség volt a díjemelésre, nyolc éve nem is változtak a horvát útdíjak. A június 1-jétől érvényes 15 százalékos emelés azonban a turisták számára nem jelent komoly költségnövekedést.

A jelenlegi árfolyammal számolva személyenként - ha négyen utaznak egy autóban - Letenye és Fiume (Rijeka) között oda-vissza utazva 280 forinttal kerül többe az autópálya-használat. Záráig (Zadar) a két irányba összesen 410 forinttal, Splitig és vissza 570 forinttal, Dubrovnik irányába pedig 670 forinttal kerül többe fejenként az útdíj.

Az idegenforgalmi szakember azt is hozzátette, hogy a horvát kormány döntése alapján júniustól mindössze egy kunára csökken az elektronikus útdíjleolvasó - horvát rövidítéssel ENC - készülék ára. Ezt 500 kunával feltöltve korlátlan ideig használhatják az autósok kedvezményesen a régi árakon, és akár más autóba is áthelyezhető a készülék.

Marin Skenderovic kitért arra is, hogy a magyarországi utazási irodák megkérdezésén alapuló felmérésük szerint idén várhatóan a tavalyinak megfelelő létszámú magyar, vagyis nagyjából 330 ezer turista utazik Horvátországba. Az év első négy - bár még kevésbé forgalmas - hónapjában tavalyhoz képest már 10 százalékkal több magyar volt, de az előzetes foglalások is azt mutatják, hogy nem csökken az érdeklődés Horvátország iránt.

Forrás: MTI

Vissza

 

Aktuális híreink

Ismét MagyarBrands díjasak lettünk

2024. október 9.

Újabb elismerés a K&V számára: immár 9. alkalommal nyertük el a MagyarBrands Kiváló Üzleti Márka címet!

Bővebben

Teszteljük a Volvo AERO-t

2024. október 4.

Úgy tűnik, az idei ősz a tesztelés évszaka a K&V flottánál... Már egy hónapja nyúzzuk a Volvo AERO nyergesvontatót, és eddig nagyon elégedettek vagyunk az üzemanyag-hatékonyságával. Izgatottan figyeljük a további eredményeket, hogy biztosak legyünk: jó választás lehet a jövőben, a fenntarthatóbb jövőért.

Bővebben

A Mátrai Szüreti Fesztiválon pörögtünk

2024. szeptember 25.

Meleg szívvel gondolunk vissza a csodás múlt hétvégére, amikor a Mátrai Szüreti Fesztiválra nyerges vontatónkkal kitelepülve rengeteg fantasztikus emberrel találkozhattunk.

Bővebben

Ismét segítettünk

2024. szeptember 20.

A K&V idén is aktívan segítette a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány munkáját: múlt szombaton autóbuszunkkal gondoskodtunk róla, hogy a gyermekek Budapestről Pécsre, majd vissza utazhassanak, és részt vehessenek egy különleges programon.

Bővebben

Dunai árvíznél segítettünk

2024. szeptember 18.

A Halápi Ranch gyors segítségért kiáltott: a közelgő áradás veszélyezteti lovaikat és takarmányukat, mi pedig azonnal léptünk. 

Bővebben

Rangos elismerést kapott a K&V a Forbes Gálán

2024. szeptember 14.

Büszkén jelentjük, hogy a K&V Logistic Solutions idén elnyerte a K&H Családi Vállalatok Kiválósági Díját a Sikeres Generációváltás kategóriában. 

Bővebben