Megosztás:

Gond az autók forgalomba helyezésével

2012. március 26.

Elfogytak a forgalmik több okmányirodában, így nem lehet forgalomba helyezni autókat, ezért engedélyezik az új, már Magyarország feliratú iratok korábbi használatát.

Több autókereskedő nem tudja forgalomba helyeztetni a gazdára talált járműveket, mert néhány okmányirodában kifogyott a régi forgalmi engedély, és az új csak jövő hétfőtől használható - számol be a Világgazdaság.

Mint a lap írja, szerdán Budapesten és környékén legalább nyolc okmányirodában elfogytak a Magyar Köztársaság feliratú forgalmi engedélyek, így kisebb pánikot okozott, hogy az új, a Magyarország feliratú forgalmikat eredetileg csak április másodikától lehetett kiadni.

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) illetékesei csak csütörtökön kaptak jelzést arról, hogy egyes okmányirodákban a készletnyilvántartás adataival ellentétben hiány alakult ki a forgalmi engedélyekből, ami valószínűsíti, hogy az okmányirodák nem vezetik napra készen a nyilvántartást.

A lap megtudta, hogy a héten minden okmányirodába kiszállítják a szükséges készleteket, és március 26-ától - az eredeti tervhez képest egy héttel korábban - megkezdődhet a Magyarország felirattal ellátott forgalmi engedélyek kiadása.

Magyarország felirattal ellátott forgalmi engedélyek kiadását a KEK KH április 1-jétől tervezte, hogy a a régi készletek kifussanak és így csökkentsék a költségeket, ám a nagy forgalmú okmányirodák készlete hamarabb fogyott ki a vártnál.

Az új okmányok azt követően váltak szükségessé, hogy a Parlament döntése értelmében Magyar Köztársaságról Magyarországra változott hazánk elnevezése. Nemcsak a forgalmi engedélyek, de többek között az útlevél, a személyi igazolvány, a lakcímkártya, a vezetői engedély is megújul.

Forrás: Világgazdaság

Vissza

 

Aktuális híreink

Ismét MagyarBrands díjasak lettünk

2024. október 9.

Újabb elismerés a K&V számára: immár 9. alkalommal nyertük el a MagyarBrands Kiváló Üzleti Márka címet!

Bővebben

Teszteljük a Volvo AERO-t

2024. október 4.

Úgy tűnik, az idei ősz a tesztelés évszaka a K&V flottánál... Már egy hónapja nyúzzuk a Volvo AERO nyergesvontatót, és eddig nagyon elégedettek vagyunk az üzemanyag-hatékonyságával. Izgatottan figyeljük a további eredményeket, hogy biztosak legyünk: jó választás lehet a jövőben, a fenntarthatóbb jövőért.

Bővebben

A Mátrai Szüreti Fesztiválon pörögtünk

2024. szeptember 25.

Meleg szívvel gondolunk vissza a csodás múlt hétvégére, amikor a Mátrai Szüreti Fesztiválra nyerges vontatónkkal kitelepülve rengeteg fantasztikus emberrel találkozhattunk.

Bővebben

Ismét segítettünk

2024. szeptember 20.

A K&V idén is aktívan segítette a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány munkáját: múlt szombaton autóbuszunkkal gondoskodtunk róla, hogy a gyermekek Budapestről Pécsre, majd vissza utazhassanak, és részt vehessenek egy különleges programon.

Bővebben

Dunai árvíznél segítettünk

2024. szeptember 18.

A Halápi Ranch gyors segítségért kiáltott: a közelgő áradás veszélyezteti lovaikat és takarmányukat, mi pedig azonnal léptünk. 

Bővebben

Rangos elismerést kapott a K&V a Forbes Gálán

2024. szeptember 14.

Büszkén jelentjük, hogy a K&V Logistic Solutions idén elnyerte a K&H Családi Vállalatok Kiválósági Díját a Sikeres Generációváltás kategóriában. 

Bővebben